Hoppa till huvudinnehåll
Lärling

Hotellreceptionist


Gymnasial • Heltid • 850 poäng


Lockas du av att arbeta med kunder från hela världen och att ge bästa möjliga service? Då är det här utbildningen för dig!

Hotellreceptionistens arbetsuppgifter är varierande och består bland annat av att ge service till hotellets kunder samt bistå med information. Det kan handla om bokningar, in- och utcheckning och turistinformation. Du kan även ansvara för hotellets kassa och telefonväxel. Utbildningen ger dig de kunskaper och verktyg du behöver för att sköta det dagliga arbetet i en hotellreception.

För dig som studerar Hotellreceptionist erbjuder vi en workshop i bokningssystemet OPERA, ett av de största och mest använda bokningssystemen inom hotell- och konferensbranschen. Workshopen hålls på plats i våra lokaler i Stockholm. Självklart är även du som bor utanför Stockholm välkommen att delta. Information om anmälan och tider läggs ut som en nyhet på vår lärplattform JENSEN online och JENSEN Campus.

Lärling

Lärlingsutbildningen vänder sig till dig som vill lära dig ett yrke genom att kombinera teoretiska studier med mycket praktik på en arbetsplats. Målet med lärlingsutbildningen är att du ska få ett jobb. Du kanske redan idag arbetar inom området, men vill få en yrkesexamen.

Minst 70 % av lärlingsutbildningen sker i form av praktik på en arbetsplats. Du får en personlig handledare som blir ett viktigt stöd under studietidens gång. Resterande del av utbildningen sker i form av till exempel föreläsningar, genomgångar, diskussioner och examinationer i våra lokaler på Tomtebodavägen 3 i Stockholm. Lärlingsutbildningen innehåller samma kurser som yrkesutbildningarna. Som elev har du en ansvarig lärare, men också en ansvarig handledare på praktikplatsen. Tillsammans kommer de två se till att din utbildning blir så givande som möjligt.

Möjliga framtida arbetsplatser
Hotell • Vandrarhem • Konferensanläggningar • Turistanläggningar • Turistbyråer • Motell

Förkunskaper
Datorvana samt erfarenhet av att använda Internet.

StudieformLärarledd klassrumsundervisning varvas med praktik (arbetsplatsförlagt lärande).

Studiemedel
Ja. Kurslitteratur och ev. programvara bekostar du själv. 

Studietakt
Heltid under 40 veckor.

Följande kurser ingår i utbildningen
Besöksnäringen
Hotelladministration
Konferens och evenemang
Logi
Marknadsföring- och försäljning
Orienteringskurs
Reception 1
Reception 2
Service och bemötande 1

92% rekommenderar

Rekommendationer

92% av våra deltagare rekommenderar JENSEN komvux. Det är vi mycket stolta över!

 

SFI - Svenska för invandrare

Hos oss på JENSEN SFI kommer du att lära dig läsa, skriva, förstå och prata svenska. Du kommer att kunna använda ditt språk för att studera vidare eller på ditt framtida jobb.

Läs mer