Hoppa till huvudinnehåll
Lärling

Turistvärd


Gymnasial • Heltid • 450 poäng


Är du intresserad av friluftsliv? Vill du dela med dig till andra av sevärdheter på din hemort? Tycker du om att ge information och service? Vill du jobba på en sommarcamping eller tilltalas du
mer av vinteraktiviteter? Då är det här utbildningen för dig!

Som turistvärd består arbetsuppgifterna av att förse inhemska och utländska turister med information och service. Arbetsuppgifterna för en turistvärd skiljer sig mycket åt beroende på placering och säsong. Du kan exempelvis ansvara för biljettförsäljning eller uthyrning och försäljning av friluftsutrustning. Som turistvärd kan du arbeta på destinationer som erbjuder sommar- och/eller vinteraktiviteter.

Utbildningen syftar till att ge dig en grundläggande och användbar bas. Den här utbildningen ger dig de rätta förutsättningarna att söka utmanande arbeten inom den omväxlande turistnäringen.

Lärling

Lärlingsutbildningen vänder sig till dig som vill lära dig ett yrke genom att kombinera teoretiska studier med mycket praktik på en arbetsplats. Målet med lärlingsutbildningen är att du ska få ett jobb. Du kanske redan idag arbetar inom området, men vill få en yrkesexamen.

Minst 70 % av lärlingsutbildningen sker i form av praktik på en arbetsplats. Du får en personlig handledare som blir ett viktigt stöd under studietidens gång. Resterande del av utbildningen sker i form av till exempel föreläsningar, genomgångar, diskussioner och examinationer i våra lokaler på Tomtebodavägen 3 i Stockholm. Lärlingsutbildningen innehåller samma kurser som yrkesutbildningarna. Som elev har du en ansvarig lärare, men också en ansvarig handledare på praktikplatsen. Tillsammans kommer de två se till att din utbildning blir så givande som möjligt.

Möjliga framtida arbetsplatser
Flygplatser • Campingplatser • Skidanläggningar • Turistanläggningar • Tågstationer • Turistbyråer • Resebyråer

Förkunskaper
Datorvana samt erfarenhet av att använda Internet.

Studieform
Lärarledd distansundervisning via internet eller klassrumsundervisning i centrala stockholm.

Studiemedel
Ja. Kurslitteratur och ev. programvara bekostar du själv. 

Studietakt
Heltid under 20 veckor eller halvtid under 40 veckor.

Följande kurser ingår i utbildningen
Besöksnäringen
Guide och reseledare
Orienteringskurs 1c
Service och bemötande 1
Turistbyråservice

92% rekommenderar

Rekommendationer

92% av våra deltagare rekommenderar JENSEN komvux. Det är vi mycket stolta över!

 

SFI - Svenska för invandrare

Hos oss på JENSEN SFI kommer du att lära dig läsa, skriva, förstå och prata svenska. Du kommer att kunna använda ditt språk för att studera vidare eller på ditt framtida jobb.

Läs mer