Information om coronavirus

Här kan du läsa om JENSENs riktlinjer och övrig information som gäller under tiden för coronavirusets spridning och påverkan.

Studera online på JENSEN komvux
Vi fortsätter undervisningen på JENSEN komvux som vanligt, fast med digitala onlinelösningar. Du kan gå i digitala klassrum i realtid online via fjärrundervisning eller välj vår vanliga distansundervisning, läs mer nedan.

Fjärrundervisning i digitalt klassrum
På grund av Corona-epidemin, har JENSEN gått över till fjärrundervisning på alla klassrumskurser. Det innebär att du har lektioner på samma tider som står i din kallelse, men istället för att komma till klassrummet, så skickar din lärare en länk till din privata e-postadress. När du klickar på länken kommer du till ett digitalt klassrum i Google Hangout, där du kan se din lärare och följa med i undervisningen på skärmen. Du kan också ställa frågor i mikrofon eller chatt.

Distansundervisning
Observera att vi fortfarande har distansundervisning som vanligt också, där du skickar in uppgifter när det passar dig, och kan kommunicera med din lärare via e-post och telefon.

Prov
På grund av Corona-epidemin genomför inte JENSEN längre prov på plats som tidigare, utan alla våra prov är digitala. Din lärare kommer att informera dig om detaljerna för just ditt prov när du påbörjat kursen.

 

FJÄRRUNDERVISNING FÖR KLASSRUMSELEVER JENSEN KOMVUX

Från och med onsdag den 18 mars kommer vi utifrån Folkhälsomyndighetens nya direktiv gå över till fjärrundervisning för våra klassrumselever. Skolan kommer att vara stängd för elever. Vi ber dig att inte besöka våra skolor i onödan utan att kontakta oss så återkommer vi så fort vi kan.

Din kurs kommer inte att gå som vanligt utan den kommer istället att erbjudas via distans. Inför varje lektion kommer din lärare att skicka en inbjudan till dig avseende dagens lektion. Inbjudan skickas till din privata e-post som du använde när du sökte kursen. När du klickar du på länken som följer med så kan du ansluta till lektionen. Detta fungerar också i din mobil, men då måste du ladda ned appen “Hangout”. Om din lärare väljer att göra på något annat sätt kommer hen att meddela dig detta via e-post, med tydliga instruktioner.

Om du inte har fått någon länk från din lärare måste du kontakta läraren, det kan bero på att vi har fått en felaktig mailadress till dig. Din lärares e-postadress hittar du i Campus. Alla lärare har e-post i formatet “förnamn.efternamn@jenseneducation.se”.

Information om prov
På grund av Corona-epidemin genomför inte JENSEN längre prov på plats som tidigare, utan alla våra prov är digitala. Din lärare kommer att informera dig om detaljerna för just ditt prov när du påbörjat kursen.

Närvaro och studiemedel via CSN
Så länge du följer lektionerna via länk kommer läraren att notera närvaro och ditt studiemedel från CSN kommer inte att påverkas.

Hur länge detta kommer att pågå, vet vi inte i dagsläget, men vi kommer att återkomma till dig så fort vi vet mer.

Har du frågor om kursen kan i första hand din lärare hjälpa dig!

Med vänliga hälsningar,

Alla rektorer på JENSEN komvux