Välkommen till JENSEN!

Här följer allmän information inför din kursstart. 

Lärplattformen JENSEN campus

Du som studerar hos oss behöver tillgång till vår digitala lärplattform JENSEN campus:

Instruktionsvideo

Följ dessa steg

  1. Gå till https://campus.jenseneducation.se och scrolla ner till “Hämta inloggningsuppgifter”
  2. Du får inloggningsuppgifterna till din privata mejladress som du registrerat hos kommunen när du sökt din kurs.
  3. Om du använder Gmail eller är inloggad i Google/YouTube med t.ex. ett Hotmailkonto måste du logga ut ur det först så skriv ner dina inloggningsuppgifter på en säkert plats.
  4. Gå till https://campus.jenseneducation.se igen
  5. Klicka på Logga in och använd inloggningsuppgifterna som du fått via mejl

Genomgång av JENSEN campus

Behöver du mer hjälp så erbjuder vi även introduktionspass för att komma igång med JENSEN campus i samband med kursstart. För aktuella tider och platsbeskrivning se länken campusintroduktion nedan.


Lokaler

Vi har tre fina lokaler i Stockholm. Det står i din kallelse var du kommer ha dina lektioner. Vänligen observera att om du läser olika kurser kan de befinna sig i olika lokaler!

Adress St Eriksplan

St Eriksplan
Karlbergsvägen 77
113 35 Stockholm

Portkod: 1996

Adress Kista

Kista
Isafjordsgatan 32A
164 40 Kista

 

Adress Liljeholmen

Liljeholmen
Lövholmsvägen 18
117 43 Stockholm

Portkod: 1996


Kurslitteratur

Du bekostar kurslitteraturen själv och beställer den enklast på internet. Beställ litteraturen i god tid innan kursstart och se till att ISBN-numret stämmer.


Krav på aktivitet första veckan

För att få betyg och CSN måste du vara aktiv på din kurs redan första veckan. Om du läser på distans innebär det att du lämnar in en aktiveringsuppgift på JENSEN campus. Läser du i klassrum måste du närvara på en lektion. Om du inte är aktiv riskerar du att avregistreras ifrån kursen.


CSN

För frågor som rör studiemedel ber vi dig kontakta CSN.


Prov

Alla prov sker i våra lokaler. Om du läser en kurs med nationellt prov eller en kurs på distans måste du själv boka in dig för provet på JENSEN campus. Missar du prov-bokningens sista anmälningsdatum riskerar du att få F i kursen. I vissa kurser genomförs även muntliga prov, din lärare ger dig mer information om detta.

Nationellt prov

Obligatoriskt slutprov på plats, i detta fall går det ej att befinna sig i utlandet. Om du läser någon av följande kurser har du ett Nationellt prov som slutprov i kursen: Engelska 5-6, Svenska 1+3, Svenska som andraspråk 1+3, Matematik 1-5, Fysik 1-3.

Förberedelsematerial

Du som läser nedanstående kurser behöver själv hämta förberedelsematerial inför ditt nationella prov.

  • Engelska 6
  • Svenska/Svenska som andraspråk 1
  • Svenska/Svenska som andraspråk 3

Välkommen till receptionen på JENSEN St Eriksplan komvux: Karlbergsvägen 77, alla vardagar mellan kl 9-12 & 13-16. OBS! Du kan endast hämta ut förberedelsematerialet efter provbokningen har stängt. Provbokningen stänger söndagen ca. 2 veckor innan provtillfället.


Betyg

Senast 10 dagar efter avslutad kurs sätts ditt betyg på JENSEN campus. Ca: 2 veckor efter kursens slut finns betyget att beställa ut från JENSEN komvux. Du måste själv beställa ut betyget från oss för att skicka det till t.ex. antagning.se. Betyget registreras inte automatiskt där.


Enkät

I slutet av utbildningen genomför vi en enkät och din återkoppling är viktig för oss. Detta är ett av våra verktyg för att säkerställa en långsiktig hög kvalitet i vår utbildning och den tar bara några minuter att genomföra.


Studievägledning 


Kontakt

icon_telefon

 08-450 22 30