Läs samhällsvetenskapliga ämnen

Världen öppnar sig för dig när du förstår mer om våra olika kulturer, vår historia, våra system, hur ekonomin fungerar och våra samhällsstrukturer. Hos oss på JENSEN Komvux får du träffa våra legitimerade, duktiga lärare som brinner för de olika samhällsämnena och längtar efter att sprida sin kunskap vidare till dig.

Hur såg det ut i Grekland under antikens tid? Hur fungerar ekonomin i krigstider? Vad utlöste egentligen första världskriget, och hur kunde andra världskriget ske så kort inpå?
Det finns en enorm mängd kunskap att inhämta om våra olika länder i världen. Händelser i fjärran länder som påverkat Sverige, uppfinningar som förändrat världen, hur vårt pengasystem utvecklats och hur inflation och deflation fungerar, och all denna kunskap kommer ge dig en bredare och bredare förståelse för världen du lever i, och fler och fler verktyg att hantera samhället med och fatta kloka beslut.

Hos oss kan du studera samhällskunskap, historia, religion, geografi, samt ett flertal kurser inom skrivande, kultur, etik, sociologi och internationella relationer etc. Se hela vårt kursutbud genom sökfunktionen på vår startsida!
 

Vad tycker eleverna om våra lärare?

 

“Uppgifterna är väldigt tydliga och man förstår exakt vad man ska göra. Vid varje examination finns det alltid en mycket informativ och bra text som handlar om ämnet som ska examineras och det hjälper jättemycket och inspirerar. Jag har fått högsta betyg på 2 av 3 hittills utförda uppgifter, och detta har jag fått genom att bara följa det han skrivit. Det är ett tecken på att han är helt klockren när det gäller att förklara vad han förväntar sig och vill att man ska göra. Och om man får lite "sämre" betyg så förklarar han vad man ska göra för att nå högre. Jättebra!” 
- Distanselev i Geografi 1

 

“Pedagogisk och visa oss hur ska man lära sig mer i ämnet. Många gruppsamarbete och diskussioner, öppensinnade, villiga att svara på frågor. Motiverar eleverna att lära sig mer.” 
- Distanselev i Religionskunskap 1

 

“Jag skulle kunna säga att läraren är en av de bästa läraren som jag har träffat. Han är verkligen inte bara samhällslärare utan att han inspirerar och motiverar oss som elever. Man blir positiv av att vara på hans lektioner. Han gör en intresserad av att läsa ämnet som han undervisar i. Personligen hade jag önskat att kursen hade varit längre för att kunna få mera intressanta lektioner med honom.” 
- Klassrumselev i Samhällskunskap 1b

 

“Bra med återkoppling och uppdatering. Läraren har en sympatisk framtoning.” 
- Distanselev på Kultur- och idéhistoria

 

“Väldigt bra presentationer och har god kontakt med eleverna.” 
- Elev på Gymnasiearbete i Samhällskunskap

 

“Bra på att pusha folk, alltid skönt att få extra stöd om man känner att man inte vet hur man ska gå tillväga med saker.” 
- Distanselev på Hållbart Samhällsbyggande

 

“Uppgifterna är tydliga och man vet vad man ska göra. Att uppnå ett högre betyg är väldigt tydligt. Bra feedback på varje uppgift.” 
- Distanselev på Samhällskunskap 2