Läs språk på JENSEN Komvux

Drömmer du om att resa? Kanske vill du arbeta som tolk, översättare, eller varför inte reseledare eller museiguide? Att lära sig nya språk öppnar nya världar och möjligheter, och det bästa är att det aldrig är för sent att lära sig! Du som just slutat gymnasiet och är redo för hela livet, du som just fyllt 40 och bestämt dig för att byta karriär, eller du som just börjat fundera på pensionen och alla resor du äntligen har tid att göra, har alla lika stora möjligheter att lära dig ett nytt språk.

Arabiska bara på JENSEN Komvux

På JENSEN är vi stolta över att som enda komvux i Sverige erbjuda studier i arabiska på gymnasienivå. Arabiskan är ett växande språk i Sverige, och används i många olika sammanhang. Att kunna arabiska vid sidan om svenska är en stor merit när du söker jobb.

Engelska för fullständigt gymnasiebetyg

Utöver det erbjuder vi naturligtvis engelska, världsspråket som nästan alla yrkesroller kräver, eller ser som merit att man behärskar. Dessutom är engelska ett kärnämne, vilket gör att du inte kan få ett fullständigt gymnasiebetyg utan att ha betyg i engelska 5 och 6.

Spanska, nyckeln till många arbeten

Spanska är över 470 miljoner människors modersmål i världen, och Spanien är ett av världens mest omtyckta resmål. Att lära sig spanska hjälper dig inte bara när du reser i spansktalande länder, utan också i alla de länder som har spanska som officiellt språk. Dessutom är det ett mycket värdefullt språk för dig som vill arbeta med EU-politik, inom hotell- och restaurangbranschen, eller naturligtvis som guide eller inom översättning.

Franska, ett av världsspråken

Franskan är ett av våra världsspråk, tillsammans med engelskan och spanskan, och talas i en mycket stor del av Europa som första eller andra språk. Dessutom är det officiellt språk i Canada, och många afrikanska länder. På 1600- och 1700-talet i Sverige var franskan ett av de viktigaste främmande språken i Sverige, nu har du din chans att öka Sveriges förståelse för vikten av franskan som främmande språk!

Italienska, ett av världens vackraste språk

Italienskan är ett förhållandevis litet språk om man ser till modersmålstalande, men det är också det språk som är mest likt latin. I Italien finns mängder av platser med historia från det gamla romarriket, och vilket bättre sätt finns att insupa den romerska kulturen och känna historiens vingslag, än att kunna ta emot den på italienska?

Läs ryska och lär dig ett nytt alfabet!

Ryska kommer med spännande utmaningar, som ett nytt alfabet. Ryskan är det största slaviska språket, och kommer med mängder av historia och vackra byggnader och kultur. Här finns det mycket att lära, och det sägs att rysk skönlitteratur är som allra bäst och vackrast på originalspråket.

Vilket eller vilka språk du än väljer att läsa hos oss, kommer våra engagerade och duktiga språklärare att göra allt för att lägga grunden till din nya framtid som flerspråkig. Skänk dem en tanke när du står på mitt på Manhattan, på Röda Torget, vid Familia de Sagrada, Pompeii eller Burj Khalifa, och förstår vad människorna runt dig pratar om!