Välkommen till JENSEN!

Den här informationen vänder sig till dig vars kurser startar 2018-03-19

Krav på aktivitet

För att få betyg och CSN måste du vara aktiv på din kurs direkt vid start, annars avregistreras du automatiskt. Om du läser på distans innebär det att du lämnar in en aktiveringsuppgift på JENSEN campus inom tre dagar från kursens start. Läser du i klassrum måste du närvara på den första lektionen. Om du inte är kontinuerligt aktiv under kursens gång blir du avregistrerad.


Vår lärplattform - JENSEN campus

Du som studerar hos oss behöver tillgång till vår digitala lärplattform JENSEN campus:

För att logga in på JENSEN campus:

  1. Gå till https://campus.jenseneducation.se
  2. Scrolla ner till “Hämta inloggningsuppgifter” (Du får inloggningsuppgifterna till din privata mejladress)
  3. Klicka på Logga in och använd inloggningsuppgifterna som du fått via email

OBS! Om du har ett privat Gmail-konto måste du logga ut ur det först.

Om du fortfarande har problem att komma igång med lärplattformen finns en instruktionsvideo samt kontaktuppgifter till vår tekniska support längre ner på JENSEN campus sidan.


OBS! Introduktionen är frivillig att delta i och ersätter inte närvaro på första klassrumslektionen.  Läs mer om upprop/registrering under 'Krav på aktivitet första veckan'

Inför kursstart kommer vi att hålla en introduktion till vår lärplattform JENSEN campus. Här får du lära dig hur du använder plattformen, tar del av lektioner, laddar upp uppgifter, m.m. Notera att det är samma introduktion som hålls, du behöver endast delta på ett tillfälle.

Var: Tomtebodavägen 3A, vån 3
När:

  • måndag 19 mars kl 12.00
  • onsdag 21 mars kl 17.00

Ta med dig den dator du kommer att använda för dina studier, vi har Wi-Fi och du kan direkt testa hur Campus fungerar!

Kan du inte komma på något av ovanstående tillfälle eller om du behöver mer hjälp med hur du använder JENSEN campus hittar du  introduktionsfilmer på Campus och FAQ på vår tekniska support:


Lokaler

Vi har tre fina lokaler i Stockholm. Det står i din kallelse var du kommer ha dina lektioner. Observera att om du läser olika kurser kan de befinna sig i olika lokaler!

Adress Haga Campus

Haga
Tomtebodavägen 3A, plan 3
171 65 Solna

Portkod: 1996

Adress Kista

Kista
Isafjordsgatan 32A
164 40 Kista

Portkod: 1979

Adress Norrköping

Tulegatan
Tulegatan 44
113 53 Stockholm

OBS! Till våra lokaler på Haga behöver du en kod för att först komma in i byggnaden genom ingången vid Restaurang Hjulet och sedan in på våra våningsplan. Koden är 1996. 


Kurslitteratur

Du bekostar kurslitteraturen själv och beställer den enklast på internet. Beställ litteraturen i god tid innan kursstart och se till att ISBN-numret stämmer.


CSN

För frågor som rör studiemedel ber vi dig kontakta CSN.


Prov

Alla prov sker i våra lokaler. Om du läser en kurs med nationellt prov eller en kurs på distans måste du själv boka in dig för provet på JENSEN campus. Missar du prov-bokningens sista anmälningsdatum riskerar du att få F i kursen. I vissa kurser genomförs även muntliga prov, din lärare ger dig mer information om detta.

Nationellt prov

Obligatoriskt slutprov på plats, i detta fall går det ej att befinna sig i utlandet. Om du läser någon av följande kurser har du ett Nationellt prov som slutprov i kursen: Engelska 5-6, Svenska 1+3, Svenska som andraspråk 1+3, Matematik 1-5, Fysik 1-3.

Förberedelsematerial

Du som läser nedanstående kurser behöver själv hämta förberedelsematerial inför ditt nationella prov.

  • Engelska 6
  • Svenska/Svenska som andraspråk 1
  • Svenska/Svenska som andraspråk 3

Välkommen till receptionen på JENSEN Haga komvux: Tomtebodavägen 3A, plan 4 mellan kl 9-12 & 13-16. OBS! Du kan endast hämta ut förberedelsematerialet efter provbokningen har stängt. Provbokningen stänger söndagen ca. 2 veckor innan provtillfället.


Betyg

Senast 10 dagar efter avslutad kurs sätts ditt betyg på JENSEN campus. Fyra veckor efter kursens slut finns betyget registrerat hos vuxenutbildningen i din hemkommun. Du beställer betyget från vuxenutbildningen i din hemkommun för att få det hemskickat. Du ansvarar själv för att skicka betyget till antagning.se

Stressbetyg

Behöver du ditt betyg snabbt efter att kursen är slut måste du senast under den andra kursveckan meddela din lärare att du önskar ett “stressbetyg”. Det gör du genom att skicka ett mail till läraren. Betyget beställer du sedan själv som vanligt från vuxenutbildningen i din hemkommun.


Enkät

I slutet av utbildningen genomför vi en enkät och din återkoppling är viktig för oss. Detta är ett av våra verktyg för att säkerställa en långsiktig hög kvalitet i vår utbildning och den tar bara några minuter att genomföra.


Studierådgivning

För att få hjälp att planera dina studier är du välkommen att ställa frågor eller boka ett möte med våra SYV på syv@jenseneducation.se.


Kontakt

icon_telefon

 08-450 22 30