Välkommen till JENSEN!

Här följer allmän information inför din kursstart. 

Krav på aktivitet

För att få betyg och CSN måste du vara aktiv på din kurs direkt vid start, annars avregistreras du automatiskt. Om du läser på distans innebär det att du lämnar in en aktiveringsuppgift på JENSEN campus inom tre dagar från kursens start. Läser du i klassrum måste du närvara på den första lektionen. Om du inte är kontinuerligt aktiv under kursens gång blir du avregistrerad.


Lärplattformen JENSEN campus

Du som studerar hos oss behöver tillgång till vår digitala lärplattform JENSEN campus:

Instruktionsvideo

Följ dessa steg

  1. Gå till https://campus.jenseneducation.se och scrolla ner till “Hämta inloggningsuppgifter”
  2. Du får inloggningsuppgifterna till din privata mejladress som du registrerat hos kommunen när du sökt din kurs.
  3. Om du använder Gmail eller är inloggad i Google/YouTube med t.ex. ett Hotmailkonto måste du logga ut ur det först så skriv ner dina inloggningsuppgifter på en säkert plats.
  4. Gå till https://campus.jenseneducation.se igen
  5. Klicka på Logga in och använd inloggningsuppgifterna som du fått via mejl


Vi erbjuder dig som elev en introduktion till JENSEN och hur du lyckas med dina studier hos oss. Du introduceras också i vår lärplattform JENSEN campus, som du kommer att använda både vid studier i klassrum och på distans. Du kommer senare även att introduceras i ämnet och din kurs av läraren.

Vid varje start håller vi introduktion på distans.

Introduktion på våra skolor 
Hit är du välkommen oavsett vilken av våra skolor du ska läsa vid och om du läser på distans. Tiderna ser du här nedan. Ta gärna med dig den enhet (t ex laptop/platta) som du tänkt använda under dina studier.

Klicka här för information om när vi har introduktion på plats

Måndagar kl 15.00
Klicka här för att komma till mötet


Lokaler

Vi har tre fina lokaler i Stockholm. Det står i din kallelse var du kommer ha dina lektioner. Vänligen observera att om du läser olika kurser kan de befinna sig i olika lokaler!

Adress St Eriksplan

St Eriksplan
Karlbergsvägen 77
113 35 Stockholm

Portkod: 1996

Adress Kista

Kista
Isafjordsgatan 32A
164 40 Kista

Portkod: 1456

Adress Liljeholmen

Liljeholmen
Lövholmsvägen 18
117 43 Stockholm

Portkod: 1996


Kurslitteratur

Du bekostar kurslitteraturen själv och beställer den enklast på internet. Beställ litteraturen i god tid innan kursstart och se till att ISBN-numret stämmer.


CSN

För frågor som rör studiemedel ber vi dig kontakta CSN.


Prov

Alla prov sker i våra lokaler. Om du läser en kurs med nationellt prov eller en kurs på distans måste du själv boka in dig för provet på JENSEN campus. Missar du prov-bokningens sista anmälningsdatum riskerar du att få F i kursen. I vissa kurser genomförs även muntliga prov, din lärare ger dig mer information om detta.

Nationellt prov

Obligatoriskt slutprov på plats, i detta fall går det ej att befinna sig i utlandet. Om du läser någon av följande kurser har du ett Nationellt prov som slutprov i kursen: Engelska 5-6, Svenska 1+3, Svenska som andraspråk 1+3, Matematik 1-5, Fysik 1-3.

Förberedelsematerial

Du som läser nedanstående kurser behöver själv hämta förberedelsematerial inför ditt nationella prov.

  • Engelska 6
  • Svenska/Svenska som andraspråk 1
  • Svenska/Svenska som andraspråk 3

Välkommen till receptionen på JENSEN St Eriksplan komvux: Karlbergsvägen 77, alla vardagar mellan kl 9-12 & 13-16. OBS! Du kan endast hämta ut förberedelsematerialet efter provbokningen har stängt. Provbokningen stänger söndagen ca. 2 veckor innan provtillfället.


Betyg

Senast 10 dagar efter avslutad kurs sätts ditt betyg på JENSEN campus. Fyra veckor efter kursens slut finns betyget registrerat hos vuxenutbildningen i din hemkommun. Du beställer betyget från vuxenutbildningen i din hemkommun för att få det hemskickat. Du ansvarar själv för att skicka betyget till antagning.se


Enkät

I slutet av utbildningen genomför vi en enkät och din återkoppling är viktig för oss. Detta är ett av våra verktyg för att säkerställa en långsiktig hög kvalitet i vår utbildning och den tar bara några minuter att genomföra.


Studievägledning 


Kontakt

icon_telefon

 08-450 22 30