Serveringskunskap

Ämnet serveringskunskap behandlar servering av mat och dryck i olika restaurang- och hotellverksamheter. Det behandlar också matsalars utformning och estetik samt organisation i olika typer av matsalar.

Undervisningen i ämnet serveringskunskap ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper i olika serveringsmetoder, bärtekniker och matsalshantverk. Den ska ge eleverna möjlighet att utveckla förmåga att utforma menyer, göra uppdukningar och bordsdekorationer samt hantera och vårda redskap och annan utrustning.

 

icon_kurser


 

  • Frukost och bufféservering (100 poäng)
    som bygger på kursen logi.
  • Servering 1 (100 poäng)
  • Servering 2 (200 poäng)
    som bygger på kursen servering 1.
  • Arrangemang (100 poäng)
    som bygger på kursen servering 1.
  • Matsalshantverk (100 poäng)
    som bygger på kursen servering 2.
  • Servering – specialisering (100 poäng)
    som bygger på kursen servering 2. Kursen kan läsas flera gånger med olika innehåll.
icon_sokenkurs