Ämnet serveringskunskap behandlar servering av mat och dryck i olika restaurang- och hotellverksamheter. Det behandlar också matsalars utformning och estetik samt organisation i olika typer av matsalar.
Undervisningen i ämnet serveringskunskap ska syfta till att eleverna utvecklar kunskaper i olika serveringsmetoder, bärtekniker och matsalshantverk. Den ska ge eleverna möjlighet att utveckla förmåga att utforma menyer, göra uppdukningar och bordsdekorationer samt hantera och vårda redskap och annan utrustning.
- Frukost och bufféservering (100 poäng)
som bygger på kursen logi. - Servering 1 (100 poäng)
- Servering 2 (200 poäng)
som bygger på kursen servering 1. - Arrangemang (100 poäng)
som bygger på kursen servering 1. - Matsalshantverk (100 poäng)
som bygger på kursen servering 2. - Servering – specialisering (100 poäng)
som bygger på kursen servering 2. Kursen kan läsas flera gånger med olika innehåll.