Studieinfo

Jag vill söka

Behörighet
Studiemedel

Inför studierna
CSN


Ansökan och antagning

Hur söker jag till JENSEN komvux? 
Ansökan gör du via vuxenutbildningen i den kommun där du är folkbokförd. Vi har avtal med flera kommuner. Tillhör du en kommun som vi inte har avtal med söker du via vuxenutbildningen i Stockholm.

När är sista ansökningsdag?
Kommunerna har olika ansökningstider så det beror på vilken kommun du söker via. Aktuella ansökningsdatum hittar du på respektive hemsida för vuxenutbildningen i din hemkommun. 

När kommer antagningsbeskedet för mina kurser?
Vi skickar ut antagningsbeskeden via mail senast 2 veckor innan kursstart.

Om min kommun inte antar mig, eller om jag inte är folkbokförd i Sverige, kan jag ändå studera hos er?
Ja, du har möjlighet att läsa privat hos oss genom att själv bekosta dina studier. Kurserna kostar 45 kr per kurspoäng exklusive moms. Du får då inte några officiella betyg, utan endast ett studieintyg. Du som är folkbokförd i Sverige kan efter avslutad kurs göra en prövning för att få ett officiellt betyg. Privatfinansierade studier är inte studiemedelsberättigande.

Har ni några reservplatser? 
Antagningen görs av kommunen. Vi har inga reservplatser. Har ansökningstiden gått ut, får du söka till nästa period.

När får jag veta om jag blivit antagen? 
Har du blivit antagen av kommunen får du ett antagningsbesked av oss senast 2 veckor innan kursstart. Blir du inte antagen meddelar kommunen dig. Antagningen görs av kommunen. Har ansökningstiden gått ut får du söka till nästa period.

Behörighet

Grundläggande vuxenutbildning (komvux)
Grundläggande vuxenutbildning är till för dig som saknar dokumenterade kunskaper från grundskolans kärnämnen. Om du inte har svenska som modersmål krävs att du avslutat dina SFI-studier nivå D. 

Gymnasial vuxenutbildning
För att läsa gymnasial vuxenutbildning (tidigare Komvux) krävs att du antingen har avslutad 9-årig grundskola, avslutad grundläggande vuxenutbildning eller motsvarande kunskaper. Vissa fristående kurser bygger på andra gymnasiala kurser, som du då måste ha läst tidigare. För att t.ex. få läsa Matematik B måste du ha läst Matematik A. 

Grundläggande IT-kunskap
För att läsa kärnämnen på distans behöver du kunna hantera en dator, skapa och spara filer samt vara van vid att använda Internet.

Studiemedel

All vår utbildning är kostnadsfri för dig som blir antagen via din hemkommun. Det är kommunen som behandlar, beslutar och beviljar din ansökan. Våra utbildningar berättigar till studiebidrag och studielån från CSN. Kurslitteraturen får du bekosta själv om du läser på gymnasial eller grundläggande nivå. På SFI är allt studiematerial kostnadsfritt.

Som privatperson eller företag finns det även möjlighet att gå samtliga våra kurser och utbildningar genom att betala kursavgiften själv.

CSN

För frågor som rör studiemedel ber vi dig kontakta CSN på www.csn.se eller 0771-276 000.