Hoppa till huvudinnehåll
Lärling

Larmtekniker


Gymnasial • Heltid • 900 poäng


Som larmtekniker får du läsa bland annat nätverksteknik, elektronik och kommunikationsnät samt lära dig ett antal säkerhetssystem för olika miljöer t.ex. passagesystem, inbrottslarm och brandlarm.

Efterfrågan på larmtekniker blir allt större då branschen är i förändring, t.ex. är efterfrågan på ”intelligenta hus” stor idag, det innebär en enhet som styr de olika larmsystemen i ett hus centralt.

Lärling

Lärlingsutbildningen vänder sig till dig som vill lära dig ett yrke genom att kombinera teoretiska studier med mycket praktik på en arbetsplats. Målet med lärlingsutbildningen är att du ska få ett jobb. Du kanske redan idag arbetar inom området, men vill få en yrkesexamen.

Minst 70 % av lärlingsutbildningen sker i form av praktik på en arbetsplats. Du får en personlig handledare som blir ett viktigt stöd under studietidens gång. Resterande del av utbildningen sker i form av till exempel föreläsningar, genomgångar, diskussioner och examinationer i våra lokaler på Tomtebodavägen 3 i Stockholm. Lärlingsutbildningen innehåller samma kurser som yrkesutbildningarna. Som elev har du en ansvarig lärare, men också en ansvarig handledare på praktikplatsen. Tillsammans kommer de två se till att din utbildning blir så givande som möjligt.

Framtida yrkesområden

Efter utbildningen kan du bland annat arbeta som larm- och säkerhetstekniker på säkerhetsföretag eller företag som ansvarar för drift- och underhåll av säkerhetssystem.  

Förkunskaper
Datorvana.
Även du som har viss kunskap och kompetens i yrket sedan tidigare kan söka utbildningen, vi hjälper dig att bedöma om du kan läsa vissa delar av utbildningen snabbare med syfte att förkorta utbildningstiden.

Behörighet
För att bli beviljad att gå utbildningen ska du vara minst 20 år (19 om du fyller 20 samma år som utbildningen startar). Du ska också ha gått ut grundskolan eller motsvarande.

Studieform
Lärarledd klassrumsundervisning varvas med praktik (arbetsplatsförlagt lärande)

Studiemedel
CSN-berättigad. Kurslitteratur och ev. programvara bekostar du själv. Kontakta CSN för information:
0771-27 60 00
csn.se

Studietakt
Heltid. Studieuppehåll kan förekomma.

Följande kurser ingår i utbildningen
Brandlarmssystem
CAD 1
CCTV-system
Elektronik och mikrodatorteknik
Gymnasiearbete EL
Inbrottslarmssystem
Kommunikationsnät 1
Larm-, övervaknings- och säkerhetssystem
Nätverksteknik
Orienteringskurs 1c

92% rekommenderar

Rekommendationer

92% av våra deltagare rekommenderar JENSEN komvux. Det är vi mycket stolta över!

 

SFI - Svenska för invandrare

Hos oss på JENSEN SFI kommer du att lära dig läsa, skriva, förstå och prata svenska. Du kommer att kunna använda ditt språk för att studera vidare eller på ditt framtida jobb.

Läs mer