Hoppa till huvudinnehåll

Nätverks- och supporttekniker

Klassrum eller Distans/Klassrum • Gymnasial • Heltid


Som nätverks- och supporttekniker lär du dig lär sig att administrera och konfigurera nätverk och server- och klientsystem. Du lär dig även implementera och underhålla virtuella system, och dessutom övervaka, felsöka och säkra olika IT-miljöer.

Du får kunskap i olika operativsystem samt arbeta i Cisco-miljö. De kurser du läser är bland annat nätverksteknik, datorteknik, datakommunikation och nätverkssäkerhet.

Framtida yrkesområden
Efter utbildningen kan du bland annat jobb som nätverkstekniker, systemtekniker, supporttekniker, driftsättare eller fibertekniker. Arbetsuppgifterna kan bestå av teknisk support, installation, drift, konsultverksamhet eller arbete i helpdesksystem.

Förkunskaper
Datorvana.
Även du som har viss kunskap och kompetens i yrket sedan tidigare kan söka utbildningen, vi hjälper dig att bedöma om du kan läsa vissa delar av utbildningen snabbare med syfte att förkorta utbildningstiden.

Behörighet
För att bli beviljad att gå utbildningen ska du vara minst 20 år (19 om du fyller 20 samma år som utbildningen startar). Du ska också ha gått ut grundskolan eller motsvarande.

Studieform

Klassrum:

Lärarledd klassrumsundervisning varvas med praktik (arbetsplatsförlagt lärande). Undervisningen sker i våra lokaler på Isafjordsgatan 32A, Kista, studietakt heltid.

Distans/Klassrum:

Kurspaketet ges på distans/klassrum och utgår från Isafjordsgatan 32A, Kista, studietakt heltid. Distans/klassrum betyder att vissa kurser är på distans och vissa andra är i klassrum, kursindelning mellan klassrum och distans anges i god tid inför kursstart.

Kurser i klassrum äger rum i skolans lokaler alla dagar i veckan mellan kl. 08:30 och 16:30. Antal timmar kan variera mellan dag och dag samt mellan en kurs och en annan.

Kurser på distans kräver god förmåga att arbeta självständigt efter instruktioner. Varje kurs kommer att ha ett antal uppgifter som ska lämnas in, där det är av stor vikt att du kan hålla deadlines för att bli godkänd på kurserna. Din lärare kommer främst att kommunicera med dig i textform, genom e-post och feedback i lärplattformen. 

För distanskurser gäller de obligatoriska moment som laborationer och slutprov fysiskt på plats, Introduktion till utbildning sker i skolan vid kursstart och uppstartsträff för varje ny kurs sker måndag första kursdagen, tid anges före kursstart. Undervisning med lärare genom digitala träffar sker på torsdagar kl. 14-16 (med reservation för ändring). Ytterligare digitala träffar med lärare kan komma att läggas in under kursen. För mer information se vår webbplats. Exakt schema ges vid kursstart.

Studiemedel
CSN-berättigad. Kurslitteratur och ev. programvara bekostar du själv. Kontakta CSN för information:
0771-27 60 00
csn.se

Studietakt
Heltid. Studieuppehåll kan förekomma.

Kurser

Kurs 1-5
Datorteknik 1A - 100 p
Dator-och Nätverksteknik - 100 p
Nätverksteknik - 100 p
Nätverksadministration - 100 p
Programmering 1 - 100 p

Kurs 6-8
Kommunikationsnät 1 - 100 p
Nätverksteknologier - 100 p
Administration av nät &
serviceutrustning - 100 p

Kurs 9-11
Nätverkssäkerhet - 100 p
Digital kommunikationsteknik - 100 p
Servicekunskap - 100 p

Utbildningen avslutas med
Gymnasiearbete - 100 p
APL - Arbetsplats belagt lärande

 

För mer infomation:

 

Validering Elteknik

Validering passar dig som redan har en utbildning eller kunskaper inom elinstallation men saknar betyg eller intyg. Är du nyanländ och har jobbat som elektriker men saknar bevis på dina kunskaper så hjälper vi dig.

Läs mer

 

SFI - Svenska för invandrare

Hos oss på JENSEN SFI kommer du att lära dig läsa, skriva, förstå och prata svenska. Du kommer att kunna använda ditt språk för att studera vidare eller på ditt framtida jobb.

Läs mer